پارک جنگلی کشپل :
در ابتدای جاده آسفالتي لاويج در محور چمستان به آمل قرار دارد ، حاشيه زيبای ساحل رودخانه لاويج رود ، وجود چشمه های پرآب با زلالي ويژه ، امکانات نسبی اقامت و پارک بازی کودکان اين پارک را به تفريحگاه مردم منطقه و مسافران غير بومی تبديل کرده است .
آبشار پری او :
برای رسيدن به آبشار پری او بايد فاصله 10 کيلومتری از شهر رويان به سمت جاده بلده و گردنه سیاه سنگ را پيمود ، اين مسير به نام گلندرورد و سوردار معروف است . جريان آب در شيب سنگی 60 درجه کوه منظره زيبايي را ايجاد کرده و دانه های سنگی در پايين جاده به طرف دره و وجود درختان جنگلی در سينه کش آن منظره رويايي را پديد آورده است .
آبشار حرام او
آبشار حرام او در موقعیت جغرافیایی N322226 E515249 در استان مازندران واقع است. حرم او (Haram Ow) نام آبشاری است در ۲۵ کیلومتری جاده ییلاقی رویان - بلده در استان مازندران است.
این آبشار در کنار جاده قرار گرفته و ارتفاعی در حدود ۱۵ متر دارد. به نظر میآید ارتفاع آن به واسطه ساخت جاده که همراه با تراشیدن سنگهای کوه که در اطراف آبشار ایجاد شده افزایش یافته است. نام محلی این آبشار حرم او است و در مسیر جاده رویان -کپ در نزدیکی دوراهی دونکوه (مسیر جاده سیاه سنگ) قرار دارد و بسیار دیدنی و دلانگیز است.
اگرچه میزان آبی که از آن فرو میریزد ناچیز آست، اما گلسنگهای زیبایی که روی سنگهای آن روئیده، زیبایی خاصی ایجاد کرده است. بیشتر اوقات میتوان بومیان نور و روستاهای اطراف را در حال پر کردن قمقمه های آب در اطراف این منطقه مشاهده کرد.ساکنین این مناطق معتقدند این آب دارای خواص درمانی است. او (Ow) در گویش طبری همان آب است.
حرام از حرم و به معنای مقدس آمده است.
شهر بلده :
شهر بلده مرکز بخش ييلاقی و کوهستانی بلده در فاصله 70 کيلومتری شهر رویان از مسیر جاده پری او و ییلاقات کپ و کالج و گردنه سیاه سنگ واقع شده است . مسير دیگر دسترسی به آن به صورت آسفالته در کيلومتر 45 جاده هراز و محور ارتباطی آمل به تهران در محلی به نام هردورود بوسيله يک پل به طرف غرب از جاده هراز جدا می شود و پس از طی يک مسافت 55 کيلومتری به شهر بلده می رسد. جاده در تمام طول مسير از آبادی های خوش آب و هوا عبور می کند و در ادامه پس از عبور از بلده و با مسافت 55 کيلومتر در محل پل زنگوله به جاده کندوان وصل می شود . اين شهر از لحاظ آب وهوا، مناظر طبيعی ، چشمه ها و آبشار در فصل تابستان پذيرای گردشگران زيادی است .
يوش و زادگاه نيما يوشيج:
يوش در فاصله 5 کيلومتری غرب بلده و در مسيري است كه منتهی به جاده کندوانمي شود. علاوه بر جذابيت های طبيعی، زادگاه نيما يوشيج شاعر معروف و نوپرداز معاصردر آنجا قرار دارد و همواره مورد استقبال ادب دوستان جهان است . خانه نيما که آرامگاه وی نيز می باشد از بناهای متعلق به اواخر دوره صفويه است که با ويژگي های سنتی منطقه کوهستانی نور ساخته شده و با پلان مربع شکل دارای يک حياط مرکزی و اتاق های متعدد در اطراف حياط مي باشد. عناصر تزئينی آن شامل آجرکاری ، گچ بری ، رنگ کاری ، خراطی ، ارسی های زيبا و آينه کاری است كه آثار مهم کشور می باشد .
فيل سنگی :
در مرکز روستای لاويج قطعه سنگ بزرگی وجود دارد که براثر عوامل و فرسايش طبيعی به شکل فيل نشسته بر زمين خودنمايی می کند که مسافران اين روستای خوش آب و هوا از اين منظره طبيعی و منحصر به فرد نيز ديدن می کنند . البته بعد از گذر از آب گرم لاويج با حداقل ده دقيقه پياده روی می توانيد از فيل سنگی هم ديدن نماييد.
بقعه آقاشاه بالو زاهد :
اين بقعه در 3کيلومتری شرق چمستان واقع شده است . شهر چمستان در 15 کيلومتری شرق نور قرار دارد و مسير آسفالته آن از داخل شهر نور آغاز و پس از عبور از مسيری زيبا به چمستان رسيده وپس از طي 15 کيلومتر به شهر چمستان ختم می گردد . بقعه مذکور در ضلع شمالی و مجاور با جاده قرار دارد .
آقا شاه بالو از عرفای اواخر قرن 7 و اوايل قرن 8 هجری قمری و مرشد شيخ حسن جوری چهره اصلی نهضت سربداران خراسان در عهد حکومت مغولان است . بنای آجری با گنبدی مخروطی و تزئينات کاشيکاری بر روی مرقد آقا شيخ بالو زاهد ساخته شده که از آثار مهم تاريخی مازندران به شمار می رود .
منطقه لاويج :
روستای ييلاقی لاويج در25کيلومتری جنوب چمستان در ميان دره های جنگلی و زيبای البرز قرار دارد . در کيلومتر 3 چمستان به نور يک مسير زيبای آسفالته به طرف جنوب از جاده اصلی منشعب می شود که با عبور از پارک جنگلی کشپل به لاويج ختم می شود . آب های گرم لاويج به دليل خواص بالای درمانی برای دردهای استخوان و مفاصل و بيماری های پوستی همواره گردشگران فراوانی را در تمام فصول سال به خود اختصاص داده است ، امکاناتی مناسب نيز در آن منطقه برای اقامت و استفاده از آب معدنی ايجاد شده است. جاده چمستان به لاويج از پارک کشپل می گذرد و از ميان جنگل عبور می کند به همين دليل فضای دلپذيری را برای گردشگران فراهم مي سازد .
قلعه پولاد بلده :
بر روی ارتفاعات شمالی مشرف بر شهر بلده يک قلعه عظيم به چشم می خورد که از معروفترين و بزرگترين قلعه های به جای مانده در شمال ايران است . اين قلعه تا اوايل دوره صفويه داير و مسکوني بوده و مرکز يکی از مقتدرترين قدرتهای محلی آن روز ايران محسوب مي شد.
بقعه سلطان احمد بلده :
در داخل شهر بلده در دامنه کوه واقع شده و دومين بنای مرتفع شهرستان نور است گنبد آن مخروطی و مصالح آن از آجر و روکش گچ می باشد. در حد فاصل گنبد و بدنه نيز نورگيرهايی تعبيه شده و طاق نماهايی نيز اطراف آن را تزيين کرده اند . گنبد از داخل با مرکب سياه زينت يافته و گچ بری های زيبايي نيز در آن ديده می شود و در دو قسمت آن نقش شيری را کشيده اند که ماری به دور کمر آنها حلقه زده است . کتيبه ای به خط کوفی وجود دارد که دوبار نام حضرت محمد ( ص ) و حضرت علی ( ع ) را نقش کرده اند . کتيبه چوبی روی صندوق نام شيخ احمد نوری و تاريخ 1102 هجری قمری را دارد .